Je vogels af en toe eens verwennen met een snack of een beloning bij het uitvoeren van een trucje is een goed idee. Overdrijf echter niet met het geven van vogelsnacks aan je vogels of ze gaan hun dagelijkse gebalanceerde voeding aan de kant laten staan.

Welke snacks zijn goed voor vogels?

Vogels houden van pikken want dit houdt hun snavel scherp. Er is een uitgebreid assortiment vogelsnacks verkrijgbaar: trosgierst, knabbelstokken, etc. De meeste vogels verkiezen trosgierst boven alle andere snacks. Geef per vogel niet meer dan één sliert trosgierst per twee weken. De zaden van de trosgierst bevatten behoorlijk wat vetten maar weinig voedingsstoffen. Het is bijgevolg belangrijk dat je vogel hiernaast ook gewoon geniet van zijn dagelijkse gebalanceerde voeding. Daarnaast kan je je vogel sowieso ook gelukkig maken met verschillende bessen en grassen die je mogelijks zelfs bij jou in de buurt kan terugvinden. Ga gerust op zoek naar vlierbessen, paardenbloemen, jakobskruiskruid, etc en je vogel zal je zeer dankbaar zijn!

Welke snacks kan je maar beter vermijden?

Mogelijks wil je af en toe je vogel verwennen met iets dat je zelf aan het eten bent. Dit is echter doorgaans geen goed idee en kan je vogel diarree geven of mogelijks zelfs leiden tot een vergiftiging. Snoepgoed of allerlei snacks die veel snoep bevatten kunnen je vogel behoorlijk ziek maken, ook snacks met een hoog zoutgehalte zoals chips zijn ongezond voor je vogel. Tenslotte zijn snacks met chocolade uit den boze vermits ze kunnen leiden tot een vergiftiging.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be