Het is weer zover: tijd om op vakantie te gaan! Maar wat met je vogel wanneer je op vakantie gaat? Voor grotere vogels zoals papegaaien is het doorgaans verstandiger om ze mee te nemen als dit mogelijk is. Kleinere vogels zoals parkieten kunnen makkelijker thuisgelaten worden.

Thuis laten verzorgen

Je vogel thuis laten verzorgen in zijn vertrouwde omgeving creëert het minste stress voor jouw huisdier. Zorg dat er iemand langskomt op regelmatige basis die jouw huis goed kent en waarmee je vogel idealiter ook mee vertrouwt is. Laat het deurtje van de vogelkooi uiteraard open, zodat je vogel voldoende beweging kan krijgen en af en toe eens kan rondvliegen.

Elders onderbrengen

Als vrienden of familie voor je vogel willen zorgen bij hun thuis, geef dan alle spullen van je vogel mee. Neem dus alle spulletjes van je vogel mee, zoals de vogelkooi en alle vogelspeeltjes. Dit om te zorgen dat je vogel zich zo comfortabel mogelijk voelt in zijn nieuwe omgeving.

Meenemen op reis

Als de bestemming dit toelaat, kan je uiteraard je vogel ook meenemen op reis. Uiteraard moet je vogel zich dan wel op zijn gemak voelen buitenshuis. Ga je naar het buitenland, kan je best even contact opnemen met je dierenarts om na te gaan of bepaald papierwerk nodig is.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be