Help, mijn hond heeft huidproblemen!

Wanneer jouw hond last heeft van huidproblemen of jeuk, dan wil je uiteraard dat deze zo snel mogelijk verholpen zijn. Veel huidproblemen of jeuk hebben doorgaans een inwendige oorzaak. Zo kan je hond bijvoorbeeld allergisch zijn voor bepaalde stoffen in zijn/haar voeding.

Het ontstaan van de meeste huidproblemen.

De huid is een verlengstuk van de lever, dewelke voortdurend strijdt om het lichaam te ontgiften en gezond te houden. Veel huidproblemen starten echter omdat de darmen niet optimaal functioneren.  Vooral de lever krijgt het dan extra zwaar te verduren om allerlei stoffen te ontgiften. Opgelet, jeuk of rode vlekjes kunnen eveneens veroorzaakt worden door vlooien of andere ongewenste beestjes. Wees er dus zeker van dat jouw hond hiervan geen last. Is dit niet het geval, dan zullen de huidproblemen vermoedelijk een inwendige oorzaak hebben.

Darmflora

Wanneer jouw hond dus last heeft van bepaalde huidproblemen, is er dus vrijwel altijd sprake van een niet-evenwichtige darmflora. Indien de huidproblemen of jeuk zich blijven voordoen, dan is het uiteraard aanbevolen om even langs te gaan bij je dierenarts. Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen, daarom is een gezonde honenvoeding met niet al te veel toegevoegde stoffen aan te raden. Bij Dierenwinkelshop hebben we verschillende gezonde hondensnacks en hondenvoer.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be