Vaak krijgen we de vraag wat het ideale hondenhok of de ideale hondenren is en waar men zeker op moet letten bij het aankopen hiervan. Hieronder overlopen we enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Waar zet ik mijn hondenhok?

Eerst en vooral is de plaats waar je het hondenhok zal zetten belangrijk. Zet het hondenhok bijvoorbeeld niet op een plek waar de hele dag de zon schijnt en evenmin op een plek waar er behoorlijk wat wind kan zijn. Let er ook op dat het hondenhok niet op een drassige plaats staat – vocht is namelijk niet zo goed voor honden.

Hoe ziet een goede hondenren er uit?

Je hebt best wel wat hondenrennen die bestaan uit stevige metalen staven. Hoe groter je hond, hoe groter de oppervlakte. Zo kan een hondenren van 2.25 m² volstaan voor een kleine hond zoals een Jack Russel. Voor een grotere hond kijk je eerder naar een hondenren van minstens 6m². Let er ook op dat het hok hoog genoeg is, zodat de hond er niet kan overspringen. Alle hondenhokken bij Dierenwinkelshop zijn voorzien van voldoende hoogte alsook een goede tralliedikte. Laat je je hond vaak buiten slapen, neem dan sowieso een comfortabel nachthok, zoals de hondenren van Comforta.

Of toch een houten hondenhok?

Een houten hondenhok kan zeker ook interessant zijn. Het houten hondenhok moet wel groot genoeg zijn voor je hond opdat hij/zij niet direct in het winderige gedeelte ligt. Eveneens dient het de hond te beschermen tegen de wind en eventuele inslag van water. Kies je hondenhok uit ons uitgebreide gamma hondenhokken. Bovendien raden we aan het hondenhok steeds te voorzien van een comfortabel kussen.

Moet mijn hond wennen aan een hok?

Het is best dat je je hond van jongs af aan reeds laat wennen aan het hondenhok. Dit kan je doen door hem of haar er af en toe al op jonge leeftijd in te zetten. Doe dit steeds op een rustige manier, opdat dit een zo positieve mogelijke ervaring is voor je hond. Laat hem wennen aan zijn hondenhok en speel zeker nog even met je hond voor je weggaat om janken en blaffen te vermijden.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be