Samengestelde konijnenvoeding kiezen

Naast voldoende water en hooi of stro, dien je de voeding van je dwergkonijn eveneens aan te vullen met samengesteld konijnenvoeder. Samengesteld konijnenvoeder van goede kwaliteit bevat doorgaans Ingrediënten zoals veenbessen, goudsbloem, wortel, selder, pastinaak, eucalyptus pure, gevarieerde fijnproeversmuesli, etc. Bij Dierenwinkelshop raden we de producten aan van het merk Puur.

Wat met fruit en groeten?

Dwergkonijnen dienen de tijd te hebben om rustig gewoon te geraken aan het eten van fruit. Fruit bevat namelijk behoorlijk wat suikers, en hoge hoeveelheden suiker zijn niet goed voor hun gezondheid. Dwergkonijnen krijgen bovendien meestal diarree wanneer ze teveel suiker eten. Maak het dus geen dagelijkse gewoonte om je dwergkonijnen fruit te geven. Eén appel per week, bijvoorbeeld als snack, kan uiteraard geen kwaad. Voor groenten is de situatie geheel anders. Wortels en slasoorten zijn rijk aan vitamines en andere voedingsstoffen en zijn een geweldige variatie in het dieet van een konijn. Vooral bladgroenten zijn bijzonder goed. Knolgewassen daarentegen dienen vermeden te worden. Van zodra de dwergkonijnen gewend raken aan groenten, kunnen deze dagelijks gevoerd worden, net als andere groengewassen.

Welk voedsel moet ik zeker vermijden?

Sommige groeten zijn ongezond of zelfs giftig voor je dwergkonijn. Zo is het absoluut aanbevolen geen champignons, aardappelen of rododendron aan je dwergkonijn te voederen.

Zit je nog met vragen?

Bij Dierenwinkelshop staan we voor jou klaar. Contacteer ons op  (+32) 9 371 82 79 of info@honderennen.prosite1.be. Uiteraard kan je ook steeds langskomen te Nevele en direct met onze specialisten spreken.  

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be