Zoals alle dieren heeft ook een dwergkonijn behoefte aan de juiste voeding. Welke voeding is goed voor jouw dwergkonijn? En hoe vaak en hoeveel geef je je dwergkonijn te eten?

Welke voeding moet ik voorzien?

Je dwergkonijn heeft zowel samengesteld dwergkonijnenvoeder en hooi of stro nodig. Samengestelde voeders zijn perfect afgestemd op de noden van je dwergkonijn en zijn dus altijd een verstandige keuze. Hooi of stro is uiterst belangrijk voor dwergkonijnen, en dient voortdurend beschikbaar te zijn voor je dwergkonijn. Het is belangrijk om de stro of het hooi dagelijks te vervangen, opdat je dwergkonijnen steeds zelf de gewenste porties kunnen uitkiezen. Gezonde konijnen negeren namelijk het hooi van lagere kwaliteit. Koop dus steeds je hooi of stro in bulk – wat je bovendien goedkoper uitvalt. Bij Dierenwinkelshop raden we het merk Duvo aan.

Wat met water?

Een volwassen dwergkonijn drinkt dagelijks ongeveer 250ml water. Het water dient ideatiter dagelijks ververst te worden in bij voorkeur een gespecialiseerde drinkfles.

Hoe vaak en hoeveel geef ik mijn dwergkonijn te eten?

Het is aanbevolen je dwergkonijn twee maal per dag te voederen. Zorg hierbij steeds voor regelmaat: éénmaal in de ochtend en éénmaal in de avond. De hoeveelheid eten dat je geeft aan je dwergkonijn hangt af van zijn/haar gewicht alsook de leeftijd. Een goede richtlijn is 40 gram per kilogram lichaamsgewicht van je konijntje.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be