Een ideaal kippenhok dient op een goede plaats geplaatst te zijn, voldoende oppervlakte te hebben en goed afgesloten te zijn. Ook als de kippen gewoon los in de tuin lopen, is er minstens een goed schuilhok nodig.

Het formaat van je kippenhok

Kippen hebben behoorlijk wat plaats nodig om zich goed te voelen. Reken toch op minstens 10 m² oppervlakte per kip, een grotere kippenren is uiteraard nog beter. Daarnaast is een kippenhok de ideale schuilpaats waar kippen rustig kunnen slapen, dekking zoeken, eieren leggen of eieren broeden. Bij Dierenwinkelshop hebben we een mooi assortiment kippenhokken voor jou geselecteerd.

Bescherming tegen eventuele roofdieren

Tenslotte moeten we ook onze kippen goed beschermen. Zeker in beboste gebieden en zelfs in de stadsrand komen slimme roofdieren zoals vossen voor, die kippen kunnen aanvallen. Om te vermijden dat een vos kan binnendringen, draai je best de afspaning bovenaan naar binnen dicht en zorg je dat de afspanning bovendien stevig in de grond is ingegraven. Ook anti-vos deurtjes kunnen uiteraard goed van pas komen! Daarnaast durven ook ratten of kraaien ook wel eens eieren te roven. Tenslotte moet je ook verzekeren dat je hond niet in de kippenren of kippenhok kan geraken.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be