Een konijnenhok moet aan bepaalde vereisten voldoen. Zo is het belangrijk dat je konijn voldoende ruimte heeft om rond te kunnen lopen. Daarnaast is ook de aanwezigheid van een overdekt plekje belangrijk opdat je konijnen hier zich gedurende de nacht kunnen terugtrekken. Om een goed konijnenhok te kiezen is het uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met het natuurlijke gedrag en de behoeftes van konijnen.

Natuurlijk gedrag van konijnen

Konijnen worden actiever tegen de late middag en zijn het meeste actief rond 20 uur ’s avonds. In de vroege ochtend gaan ze graag weer hun hok in. Bemerk bovendien dat konijnen groepsdieren zijn. Het is daarom sowieso aanbevolen om toch minimaal twee konijnen te houden. 

Konijnenhok voor dwergkonijnen

De konijntjes die het meest verkocht worden zijn nog steeds de schattige dwergkonijntjes. Zoals eerder aangegeven zijn konijnen groepsdieren en raden we altijd aan om te kiezen voor minimum twee dwergkonijnen. Een hok voor twee dwergkonijnen moet zeker 100 cm breed zijn, hoewel we zelf toch aanraden voor een konijnenhok te kiezen dat 120 cm breed is. Bovendien is het een goede keuze te kiezen voor een konijnenhok met twee verdiepingen, omdat dit het mogelijk maakt voor dwergkonijnen om afstand te nemen van elkaar als ze wat rust nodig hebben. Bovendien stimuleert een tweede verdiep de dwergkonijnen om meer rond te loppen en te bewegen. Ons Cotton konijnenhok is een prachtig konijnenhok voor twee dwergkonijnen.

Hokken voor grotere konijnenrassen

Logischerwijze dien je meer ruimte te voorzien per konijn wanneer je een groter konijnenras aanschaft, zoals bijvoorbeeld een Vlaamse Reus. Het is aanbevolen voor deze konijnenrassen een ruim binnenhok te voorzien samen met een aparte grotere uitloopren.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be