Als de temperaturen in de zomer stijgen, stijgt de kans op overhitting bij je hond en heeft deze bijgevolg wat extra zorg nodig. Wij geven je twee handige tips om oververhitting bij je hond te voorkomen.

1. Creëer een koele plek

De meeste honden liggen graag in de zon, maar bij temperaturen boven de 30 graden celsuis is het echter beter voor je hond om voldoende in de schaduw te blijven. Daarom zorg je best dat er voldoende schaduwplekken zijn voor je hond zowel binnen als buiten. Sluit bovendien de rolluiken en/of gordijnen in je huis om de warmte voldoende buiten te houden. Buiten kan je ook een parasol opzetten, zodat je hond ook hier eenvoudig uit de zon kan blijven. Als je hond toch in de zon gaat liggen, moedig je hem of haar best aan om zich te verplaatsen om mogelijke oververhitting te voorkomen.

2. Zorg voor voldoende vers water

Vers water zet je hond aan tot meer drinken. Ververs het water van je hond dus vaker dan gemiddeld als het warm weer is. Voorzie eventueel een grotere drinkbak zoals de 21 inch COOP CUP om je hond aan te zetten om meer te drinken. Als je hond toch slecht drinkt, kan je eventueel wat water doorheen zijn voeding mengen. Ook kan je op meerdere plekken in en om je huis waterbakken plaatsen.  

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Hondenrennen.be